Toevoegen aan bestellijst

nieuw
Artikelnummer: 115536
Merk: Molino Denti
Bewaaradvies: Droog
 
Biologisch Nee
Glutenvrij Nee

Pratiko preparato pizza e focaccia 500gr

Uit voorraad leverbaar

Beschrijving

GEBRUIKSAANWIJZING:
ingrediënten: 500 gr '' Pratiko pizza '', 300 ml lauw water, 10-12 gr zout, 10 gr extra vergine olijfolie.

Stap 1: Doe het preparaat samen met circa 240ml lauw water, het zout en de olijfolie in een kom. Meng alles en kneed 7-10 minuten, en voeg ondertussen langzaam het resterende water toe tot het deeg glad en niet plakkerig is.

Stap 2: Laat het deeg, afgedekt met een vochtige doek of met huishoudfolie, circa 2 uur rijzen totdat deze in volume is verdubbeld.

Stap 3: Rol het deeg uit op een goed geoliede bakplaat (20x30 cm) en laat het 30 minuten rijzen, rol het deeg vervolgens nogmaals uit.

Stap 4: Bestrijk de pizza met tomatensaus en bak deze in een voorverwarmde oven op 250 °C gedurende 15-20 minuten. Bestrooi de pizza 5 minuten voordat baktijd afloopt met mozzarella en bak hem af.

 

INDICAZIONI D’USO:
ingredienti: 500g di ‘’pratiko pizza’’,300 ml di acqua tiepida, 10-12g di sale, 10g olio extravergine di oliva.

Passo 1 : versare il preparato, l’80% di acqua (tiepida), il sale e l’olio di oliva in un
recipiente. Mescolare il tutto e impastare per 7-10 minuti aggiungendo lentamente l’acqua
rimasta. L’impasto deve essere liscio e non appiccicoso.

Passo 2: far riposare l’impasto coperto da un panno umido o con pellicola alimentare, fino a
che non si raddoppia di volume, circa 2 ore

Passo 3: stendere l’impasto in una teglia ben oleata ( 20x30 cm) e lasciare riposare per altri
30 minuti, poi stendere nuovamente.

Passo 4 : aggiungere il pomodoro e cucinare nel forno precedentemente riscaldato a 250 °C
per 15-20 minuti a 5 minuti dal termine aggiungere la mozzarella.